diumenge, 27 de novembre del 2011

Recitacions

A la classe de COED del dia 25 de Novembre del 2011, hem començat amb la recitació inidividual de poesia en veu alta.
Hem fet abans de començar uns exercicis de relaxació i respiració, per així al primer grup que li tocava ho fes amb més soltura i sense tanta tensió.
Jo vaig escollir un poema de Miquel Martí i Pol, però fins d'aqui unes quantes sessions no tinc la recitació en veu alta.




DESPRÉS


No serà falaguer, l'estiu, i la tardor
-saps prou com l'estimàvem-
serà potser en excés melangiosa.
Quan s'escurcin els dies te'm faràs més
present,
perquè el silenci fa més densos
els records, i més íntim el temps
que ens és donat per viure'ls.
A ulls clucs et veuré: tot serà tu
per la cambra, pels llibres, en la fosca.
Després passaran anys i esdevindràs
translúcida
i a través teu estimaré el futur
potser sense pensar-te ni sentir-te.
Arribaràs a ser una part tan íntima
de mi mateix, que al capdavall la mort
se t'endurà de nou quan se m'endugui.


                                                                              Miquel Martí i Pol



divendres, 25 de novembre del 2011

El Prezi

A la classe de GTIC del dimarts 22 de novembre, hem utilitzat el Prezi, un programa molt útil, es un programa on-line amb el que podem utilitzar tot tipus d'imatges visuals per cridar l'atenció.

 El Prezi és un programa que podrem utilitzar on-line gratuitament i té una versió educativa. Podem treballar metafores visuals, és un programa senzill i fàcil d'utilitzar.

Amb aquest petit tutorial podem veure les funcions d'aquest programa.





dilluns, 21 de novembre del 2011

La semtana SAE

A la sessió del 21 de novembre hem posat en comú les nostres experiències de la setmana de la SAE,  i hem exposat els nostres treballs i em presentat els nostres diaris de la setmana.
Aquest és el meu:


Diari de la visita al centre

Al arribar al centre, vam tenir un primer contacte amb els alumnes de l’aula de dos anys, l’arribada a l’escola a les 8.30, ells sols penjaven la motxilla i es posaven la bata, durant la primera hora tenien lliure, mentre alguns esmorzaven els altres jugaven a joc lliure, donant-li llibertat i deixant jugar la seva imaginació, passada la primera hora, es van assentar tots en cercle mentre la mestre passa llista i cantant algunes cançons, penso que és una manera d’animar i començar bé el dia.
Vam passar a l’aula de p5, els verdums, que ens van ensenyar el seu projecte, els planetes, del qual dominaven moltes coses, més tard van llegir un conte que els hi donava la oportunitat d’entrar a tots en acció, ja que hi havia una participació amb diferents sorolls que ells ja sabien, que els ajudava per després algunes paraules, hi havia nens que els hi costava fer el soroll de la doble ‘r’, i d’aquesta manera l’aprenen d’una manera diferent.
Vam tenir la oportunitat de veure una classe de matemàtiques , de llengua, d’anglès, de música i de psicomotricitat, el que vam poder comprovar és que aquesta escola disposa de moltes oportunitats, ja què té molts recursos per a cada assignatura, també alhora de fer les assignatures troncals tenen la oportunitat de fer desdoblaments, això penso que ajuda molt a l’atenció personalitzada per als alumnes. El que vam veure també és que per l’assignatura de psicomotricitat  disposaven del molt material per preparar les diferent activitats preparades per el mestre.
Dins de l’aula vam comprovar que al Betània Patmos disposen d’uns grans espais, d’unes aules molt amplies i amb molt bona il·luminació ja que tenen una de les parets que donen a l’exterior que són tot portes de vidre, així aprofiten al màxim la llum natural del dia.
Són una escola amb molts recursos, disposen d’una pissarra digital a les aules de parvulari de p4 i p5, això fa que els alumnes ja des de molt petits conviuen amb les noves tecnologies, la mestre tot i portar molts anys s’ha adaptat als canvis, tal i com ens va dir fent cursos i posant-se al dia per no quedar-se endarrerida.
Fan ús de molts racons a l’aula, el racó del projecte, on tots els nens han pogut aportar cadascuna de les seves idees i d’allà van treballant durant el curs, també tenen el racó del mercat, un lloc molt interessant, ja què cada nen participa primer portant algun envàs de casa seva ja acabat i ja de cara a final de curs  jugaran al mercat, posaran preus als productes, tindran un banc i caixers, així podran aplicar la suma, la resta i alguns dels raonaments prèviament fets a classe. A l’aula tenien també el racó dels encàrrecs, on cadascun del nens de la classe era l’encarregat d’una feina de la classe.
En aquesta escola cada curs disposa del seu pati, així que els alumnes només tenen contacte amb els nens del seu curs.
Disposen d’una aula de musica, amb un piano i bastants instruments de forma que els alumnes poden experimentar i familiaritzar-se amb instruments de casi totes les famílies.
Pel que fa a la tutora de l’aula, utilitzava un volum correcte, utilitzava canvis de tonalitat i això feia que els nens quedessin molt més enganxats al que la seva tutora els hi deia, els tractava amb molta suavitat, però a la vegada serietat, això feia que els alumnes guardessin les distàncies amb la mestre i li tinguessin el degut respecte i a la vegada, els hi parla amb una suavitat que els hi crea un vincle molt fort amb la mestre.
La meva padrina, em va acollir molt bé, ajudant-me i tenint-me sempre en conte, estava atenta en tot moment, mirava per tal que pogués tenir la oportunitat de veure moltes de les activitats dels nens, amb molta intervenció a l’aula.

divendres, 18 de novembre del 2011

Windows Movie Maker

A la classe de GTIC del 18 de novembre, el nostre professor Jordi Simó ens ha proposat un nou exercici, amb un video que ens ha proporcionat ens ha proposat que el retoquessim amb el Windows Movie Maker.
Es un programa molt útil, i pràctic per poder editar videos.

Aquest és un video editat amb el programa Windows Movie Maker, titulat "El nostre petit espai, la Universitat".




dijous, 10 de novembre del 2011

Tractament de la imatge

A la classe de GTIC del 10 de novembre vam treballar el programa Gimp i les seves característiques. 
Vam treballar primer els conceptes bàsics del tractament de la imatge, en aquest link trobem el que hem treballat: http://gestioinformacio.blogspot.com/2008/10/principis-basics-dimatge-digital_06.html 

Tractem doncs una imatge, on podem veure diferents opcions, hem retallat la imatge, després també podem veure que en el vestit de la dona de la tercera foto li hem retocat i ja no te les flors dels mitg.





diumenge, 6 de novembre del 2011

Competencies Digitals

A la sessió de divendres 4 de novembre de COED en gran grup, la Rosa ens ha comentat i raonat la importància de les competencies digitals en l'àmbit educatiu.

Vam veure una entrevista de la Generalitat de Catalunya a Guillermo Orozco on veiem com tractaven el tema de les competències digitals, ens deia que es important educar a partir dels mitjans audiovisuals ja que hi ha coses que no aconseguim veure a simple vista. És important que a l'escola, tot el que en imatges sigui complementar a l'explicació del mestre, ja que només és un suport per a l'alumne.

A l'escola i a casa amb la família és el més important, els nens viuen en aquests dos escenaris. És qüestió de responsabilitat. El que fem o no a l'escola o a la família incideix en la imatge. El fet d'haver nascut a l'era digital no significa que ja se sapiga fer un ús adecuat de les noves tecnologies, sinó que cal educar-nos.

En aquest video veiem com el Guillermo Orozco ens parla de les competencies digitals.


Tot seguit hem estat analitzant alguns anuncis que hem vist durant molt de temps pero tampoc ens hem parat a veure els significat d'aquests, la quantitat de missatges subliminals que els missatges llencen, l'anunci que sen's dubte ens va cridar més l'atenció va ser el de Seat.






divendres, 4 de novembre del 2011

El PowerPoint

A la sessió d'avui, dijous 3 de Novembre, a GTIC hem treballat el PowerPoint i els diferents usos que podem fer-hi, hem iniciat la classe amb un poema titulat "La meva impressora està potxa". Hem vist amb un PowerPoint les seves diferents funcions.
El PowerPoint pot ser d'ús tradicional, que és el que podriem utilitzar en una classe on el professor ens vol transmetre els coneixements a través de l'ajuda teconologica d'aquest programa, però és un suport només de text, sense efectes d'animació ni cap tipus de so.
O també pot ser d'ús creatiu, que utilitza animacions que ens ajuden a treballar conceptes, van més enllà de la classe formal.
Amb aquest petit tutorial, podrem veure algunes de les funcions del PowerPoint