divendres, 30 de setembre del 2011

El twitter

A la sessió d'avui de GTIC, els alumnes que no tenien conta de twitter se l'han creat, així ara tots ja tenim twitter.
El Twitter és una red social, que permet esta sempre en contacte amb els nostres seguidors, les actualitzacions són breus i tenen un màxim de caràcters, anomenats tweets.
Per crear-no es twitter ho hem fet des de la pàgina: http://twitter.com/

Aquesta és una web d'interés: http://www.eduteka.org/TwitterEducacion.php

dimecres, 28 de setembre del 2011

Llenguatge i Llengua


Tuson, J (1984). Lingüistica. Barcelona: Barcanova (p.45-50)


Què és el llenguatge?

El llenguatge és un mitjà o instrument de comunicació, esta concretat en alguna llengua, està format per senyals, per la combinació d’aquestes i per una sèrie d’emissions lingüístiques que s’orienten cap a la comunicació. Sense una dimensió comunicativa és impensable l’existència del llenguatge.
Com ja hem dit, tot ser humà es comunica per mitjà d’alguna llengua, podríem afirmar que la humanitat té com a facultat, el llenguatge. Amb el llenguatge reduïm i ordenem les percepcions del entorn. Podem relacionar doncs que el llenguatge és el responsable que siguem capaços de pensar, per tant, podem dir que és l’element bàsic en la constitució del pensament.
També associem al llenguatge la memòria, així doncs, podríem afirmar que és el suport bàsic de la memòria, tot i que amb això no diem que sigui l’únic suport, ja que el ser humà disposa d’altres element que ajuden a recordar.
No només utilitzem el llenguatge per comunicar-nos amb altres persones, sinó que també ho fem per manifestar el nostre estat d’ànim, per poder comunicar-nos amb nosaltres mateixos.
Podem afirmar quasi del tot que, el llenguatge humà és el mitjà de comunicació per excel·lència, ja que tota expressió humana pot trobar la seva traducció al llenguatge.

Què és la llengua?

Tot ser humà es comunica per mitjà d’alguna llengua. La llengua que utilitza el ser humà s’organitza en diversos nivells i a més també entra en joc la creativitat de cadascú.  Els sers humans doncs posseïm un instrument suaument elaborat i complexa que ens permet  l’expressió verbal d’un número il·limitat de sensacions, situacions, idees..., per tant, és útil per al·ludir a les coses i els esdeveniments a la seva absència, el que podem anomenar com parla desplaçada.
Amb la llengua organitzem l’entorn i sotmetem les nostres percepcions a diversos graus d’abstracció, amb això aconseguim associar la il·limitada varietat de percepcions a un número limitat, si no fóssim capaços de fer aquest tipus de associacions la comunicació seria impossible.



dimarts, 27 de setembre del 2011

Interactivitat

Edu3.cat


Amb l'ajuda d'aquest video podem veure el canvi que s'ha produït en l'evolució tecnològica. L'evolució del ordinador, gràcies a questes màquines podem cercar i trobar molt tipus d'informació en qualsevol moment.

Les idees principals que podem extreure d'aquest capítol de "Dígits", són:

  • Vanner Bush a mitjans del S.XX va proposar un model per millorar la comunicació científica. Ell va pensar en com actua la nostra ment humana, a través d'associació d'idees, els punts de connexió. 
  • Ted Nelson va crear un nou projecte anomenat "Xanadú", era una xarxa molt semblant a l'actual internet, aquest projecte no es va dur a terme però va donar lloc a importants innovacions com el nou model de la informació relacionada, anomenada "Hipertext" i "l'Hipermedia" basat en un conjunt de text que va incloure els sons, les imatges i les animacions relacionats entre si per enllaços.
  • Douglas Englebart liderava un equip d'investigadors, van crear alguns invents molt utilitzats avui en dia, com el ratolí, que permetia una comunicació interactiva amb l'ordinador. Aquest permetia una comunicació a base de grafismes i simbols visuals. 
  • A partir d'aqui van aparèixer els primers programes interactius com ara el "cd-rom", un suport capaç d'emmagatzemar gran quantitat d'imatges i músiques.
  • Els videojocs una gran innovació, van aprofitar les millors qualitats de la interactivitat com: sonoritat, moviments... 
Gràcies a la xarxa internet es potenciabilitza la interacció amb altres persones, és crea una interacció no només social sinó també relacions educatives, lúdiques i comercials.
La clau per a que tot això sigui posible és la interficie, el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador.





dimecres, 21 de setembre del 2011

Un alumne més de Blanquerna que comença un any nou, unes assignatures noves i uns aprenentatges diferents, amb aquest bloc veurem des d'un altre punt de vista una de les matèries que cursarem aquest any.
Amb el bloc estarem sempre en contacte, on podrem extreure tot tipus d'informació.
Jo sóc l'Alba Bernal i intentaré amb aquest bloc anar informan i informant-me de moltes de les coses de l'actualitat i de la nostra educació.